De schutroe: de handboogsport vereniging van Horst en omstreken

 

Scroll snel naar beneden zou ik zeggen

Het koningschieten 2012

Het koningschieten is altijd een programma dat de hele dag duurd. Vele mensen gaan dan ook pas in de late uurtjes naar bed. Het
begon allemaal in de ochtend, waar men om 9:30 uur werd verwacht om de boog op te bouwen. Vervolgens was er om 10:00 uur de loting onder de deskundige leiding van Gerrit van der Sterren. Deze doet het koningschieten al jaren leiden. Bij het koningschieten trekt iedereen dan een metalen plaatje uit een beker, waar de baannummer opstaat, samen met een nummer die bepaald op welke plek je in de volgorde schiet (Bijvoorbeeld: Baan 7 nummer 2). 

Na de loting begon de wedstrijd met 5 proefpijlen. Deze mochten op de kaart worden bekeken, de wedstrijdpijlen niet. Deze wedstrijdpijlen werden genoteerd door schrijvers die achter een schot zaten (volkomen veilig voor de mensen die zich dat afvragen). Die pijlen werden dan gehaald door  Bart van Elmpt, die de hele wedstrijd gezien wel een aantal kilometer heeft gelopen op het einde. Na de proefpijlen begon dan eindelijk de wedstrijd, geschoten over 2 helften van ieder 25 pijlen volgens het 1 pijl systeem. Tussendoor was er een pauze. In die pauze werd er een beker lekkere asperge soep gegeten met een broodje erbij. Wil en de dames bedankt hiervoor. 

Na de wedstrijd werd het spannend. Wie was er bij de beste 8 en wie kon de boog al opruimen. Na de telling, die volgens mij lang duurde, waren het de volgende schutters die nog eens 12 pijlen moesten na schieten: Marcel de Groot, Nick Koenen, Rob Ewalds, Trinet van Elmpt, Jan Houwen, Theo Litjens Jan Brouwers en Jan Jans. Weer mochten de schutters niet zelf de pijlen gaan halen en werd er door de schrijvers de pijlen genoteerd en door Bart gehaald. 

Na de wedstrijd ging iedereen naar huis om zich op te frissen. Ondertussen werd het doelhuis klaargemaakt voor de feestavond. Deze feestavond bestond uit een Barbecue, een dartstoernooi en de uitslag. 

Deze feestavond startte om 19:00 uur met de aankomst van de leden. Waarna de barbecue werd geopend om 19:30 uur. Lekker vlees en schotels verorberden de leden dan totdat hun buikje rond was geworden. Daarna was het zover; de uitslag.

Bij de uitslag kreeg iedereen een medaille, ook diegene die minder goed hadden verschoten. Het ging van de laatste plaats naar de eerste plaats met daartussenin de uitslag van de onderlinge competitie. Ook werd er tijdens de uitslag een aantal bloemetjes uitgereikt voor leden die zich op bijzondere wijze hebben ingezet voor de vereniging. De uitslag staat in de tabel hieronder. 

Na de uitslag was er het dart toernooi, geleid door Erwin Manders. Dit toernooi ging over 5 ronden en had 32 deelnemers. Er werd gegooid op 4 borden en sommige waren behoorlijke sterke tegenstanders. 

Na middernacht was de strijd gestreden en was er een verrassende uitslag. Op plaats 3 Sandra Manders, op plaats 2 Rick van Elmpt en op plaats 1 Marcel de Groot. 

  Eindstand
1 Groot, Marcel de Compound 582
2 Ewalds, Rob Compound 576
3 Koenen, Nick Compound 575
4 Houwen, Jan Veteraan 550
5 Brouwers, Jan Veteraan 513
6 Elmpt, Trinet van Dame 507
7 Litjens, Theo Veteraan 495
8 Jans, Jan Veteraan 484
9 Versleijen, Jan Veteraan 394
10 Smits, Daan Junior 391
11 Elmpt, Rick van Heer 379
12 Nelissen, Hay Veteraan 376
13 Elmpt, Henk van Veteraan 374
14 Thijssen, Wil Veteraan 354
15 Jans, Rob Heer 353
16 Helden, Laura van Junior 347
17 Ooijen, Leo van Veteraan 338
18 Naus, Jordy Junior 334
19 Kristal, Rene Heer 328
20 Hesen, Mitch Aspirant 274
21 Heijster, Theo van Veteraan 239
22 Vermeeren, Richard Heer 231
23 Tacken, Paul Heer 192
24 Caasenbrood, André Heer 134