De schutroe: de handboogsport vereniging van Horst en omstreken

 

Scroll snel naar beneden zou ik zeggen

Openingstijden

-Dinsdagen van 19.00 uur tot 21.30 uur. 
-Donderdagen van 19.00 tot 21.30 uur.
-Zondagen van 10.00 tot 13.00 uur.
-Jeugd op vrijdag van 18.30 tot 20.00 uur.
Bovenstaande tijden is als er geen wedstrijd op het doel is. 
Indien de vereniging activiteiten buitenshuis heeft, is de accommodatie gesloten.

 

Handboogsporten iets voor U !!!!!!!!!
Het handboogsporten, een der oudste sporten, biedt een ideale mogelijkheid tot ontspanning. Het is een sport die zowel de recreatieschutter als de topsporter veel kan bieden. Handboogsport is een technische concentratie sport. De techniek vereist ook de nodige conditie voor het volhouden van de gewenste concentratie. Het is een sport die door zowel meisjes als jongens, dames als heren in elke leeftijdsgroep beoefend wordt. Het is bij uitstek een familiesport, daar het zeer gebruikelijk is dat de gehele familie naar een wedstrijd trekt. Zowel de 12 jarige scholier, als de 65 jarige van zijn pensioen genietend recreatieschutter, kunnen aan deze sport het grootste genoegen beleven. Verder is het een sport welke uitstekend geschikt is voor minder valide mensen, want zij nemen hieraan deel op basis van volwaardige gelijkheid.

 

Wat heeft U daar voor nodig ??
Het belangrijkste is natuurlijk een boog. De meest gebruikte handbogen zijn de recurve (krul) en de compound (wieltjes) boog. De keus hierin is bijzonder groot en niet in een, twee, drie gedaan, vooral voor beginners. Een boog moet namelijk afgestemd zijn op ieders individuele lengte en lichaamsbouw. Voor het beoefenen van de handboogsport zijn spieren nodig, die normaal minder gebruikt worden, zoals schouder en rugspieren. De opbouw van de spierkracht is alleen mogelijk via de weg van de geleidelijkheid. Belangrijker is nog dat U de techniek van het handboogschieten met zo licht mogelijk materiaal dient aan te leren.

 

Hoe leert U handboogsporten ???
Handboogsportvereniging " De Schutroe " heeft een kennismakings periode ingesteld. In die periode kunt U met oefenbogen, welke de vereniging beschikbaar stelt, onder deskundige begeleiding kennis maken met deze mooie en aantrekkelijke sport.U kunt, zonder zelf kosten te maken een aantal maanden oefenen met deze bogen, om tot de conclusie te komen of deze sport en de vereniging U aan staat

.

Wanneer wordt U lid ?
Pas na de kennismakingsperiode besluit U of U lid wilt worden van de vereniging. Kortom, aan deze periode zijn voor U, binnen onze vereniging géén onkosten verbonden.